Katwijkers hoeven niet meer te vrezen voor eenrichtingsverkeer op Binnensluis en Westerbaan

De gemeente Katwijk gaat de Binnensluis en Westerbaan niet meer in één richting afsluiten. De pilot om de Binnensluis en de Westerbaan in twee richtingen open te houden loopt deze week af, maar de gemeente ziet geen aanleiding om iets aan te passen.

Beide wegen werden tijdens de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug in één richting afgesloten als onderdeel van de grote verkeersomleiding die is ingezet. De omleiding zorgde voor grote irritatie bij de inwoners van Katwijk, die hun reistijd zagen oplopen.

Ook de gemeenteraad kwam in verzet tegen de verkeersmaatregel. De wethouder werd gedwongen om als proef het eenrichtingsverkeer op te heffen. De pilot duurde twee weken, maar werd al snel verlengd tot maart.

De afgelopen maanden zijn er verschillende verkeerstellingen geweest. ‘Iedereen ervaart dat het huidige verkeer op de omleidingsroute, sterk verminderd als gevolg van de lockdown situatie, momenteel goed doorstroomt, alhoewel er zeker stelselmatig drukke momenten zijn op de Hoorneslaan, Binnensluis en de rotonde Rijnmond’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. De gemeente verwacht niet dat verkeersintensiteit tijdens deze coronacrisis nog toe zal nemen.

Eind april zijn de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug klaar. Dan komt er ook een eind aan de verkeersomleiding. De Katwijkers hoeven in ieder geval niet meer te vrezen dat er op de Binnensluis en Westerbaan weer een eenrichtingsweg wordt ingesteld.