Katwijkse jongeren organiseren vanavond een lokaal debat. Uit onderzoek van leerlingen van het Pieter Groen College blijkt namelijk dat jongeren geen betrokkenheid voelen bij de lokale politiek. Met Het Katwijks Klikbeet Debat maken de jongeren alvast kennis met de elf Katwijkse partijen, die het vanavond tegen elkaar opnemen tijdens drie stellingen.

Het debat wordt georganiseerd door de Zintuigfabriek, Podkat, Kattuk.nl, Pieter Groen en de Gemeente Katwijk. Het Klikbeet Debat is het startsein van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De jongeren blijven tot het eind van de verkiezingen video-items en liveshows maken over de politiek. Daarmee hopen ze dat hun leeftijdsgenoten in 2022 allemaal naar de stembus gaan om hun stem uit te brengen.

De liveshow van vanavond bestaat uit drie rondes waar vier of drie partijen in debatteren. In iedere ronde wordt een stelling behandeld welke ingeleid wordt middels een filmpje en een stukje presentatie van een van de jongeren van Podkat. Alle partijen krijgen een joker die zij eenmaal kunnen inzetten om in te breken bij een debat waaraan ze niet meedoen.

Vanavond wordt onder andere gesproken over de openingstijden van winkels, acceptatie en tolerantie van minderheden en of er genoeg te doen is voor jongeren.

De show begint om 21.00 uur en is hier te volgen.