De ramen zijn afgeplakt, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige Katwijker er niet van om door een kleine opening naar binnen te spieken. De spareribs van de Orion en later Dreakstien en Kade 8 hebben in de Zwaaikom plaatsgemaakt voor babynestjes, kinderspeelgoed, wiegjes en lakentjes. Wim en Ellen van Holland Stoffenhuis zijn binnen hard aan het werk in hun nieuwe babywinkel Baby Harbour Katwijk.

Het tweetal kan niet wachten om in april het papier van de ramen te halen en de deuren voor de klanten te openen. De nieuwe winkel zit praktisch naast hun andere zaak, Holland Stoffenhuis, die de Katwijkers al weten te vinden. De stoffenwinkel is flink gegroeid de afgelopen jaren. Toen het pand even verder op aan de Haven in de Zwaaikom te huur kwam, zagen de ondernemers een mooie kans. Ellen: ‘Wij zien en merken dat er in Katwijk nog geen babylifestylezaak is. Veel mensen moeten dan toch naar Leiden of bestellen via internet’.

‘We willen er echt een feestje van maken’

Baby Harbour Katwijk richt zich op de kinderkamer en gepersonaliseerde babyspullen. Dekentjes met een eigen naam of een babynestje met zelf uitgekozen stoffen. Ook duurzaamheid staat centraal in de winkel.

‘We willen er echt een feestje van maken’, vertelt Ellen enthousiast. ‘De babyuitzet kopen is één van de leukste dingen die er is. Met unieke spulletjes en een persoonlijke benadering, willen we het anders doen dan de grote massale babywinkels. Er gaat hier geen speentje de deur uit zonder dat het een cadeautje is.’

Zwaaikom
Het tweetal vindt het spannend om de tweede winkel te openen. ‘Ik vraag mij wel eens af waar we aan zijn begonnen’, lacht Ellen. Maar Wim twijfelt niet. Hij is niet alleen enthousiast over de producten en combinatie met de stoffenwinkel, hij ziet ook veel potentie in de locatie. De Zwaaikom is jarenlang het ondergeschoven kindje geweest, maar daar is verandering in gekomen volgens Wim. ‘De Zwaaikom is een mooi stuk van Katwijk wat soms wordt vergeten. Maar er is veel beweging en levendigheid.’

Vanaf 2 april opent Baby Harbour Katwijk de deuren.