De gemeente Katwijk gaat niet een heel jaar de veldhuur van alle voetbalclubs in Katwijk kwijtschelden. VV Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en Valken ’68 vroegen de gemeente om financiële hulp om problemen te voorkomen. De gemeente kan wel één kwartaal bijspringen dankzij een subsidieregeling vanuit het Rijk.

‘Het kwijtschelden van de veldhuur voor de periode juni 2020 t/m juni 2021 kan ons helpen om dit jaar, maar ook aankomend jaar, financieel beter door te komen waarbij wij nog een buffer over houden om ook na de coronatijd voetbalsport aan te kunnen blijven bieden’, schreven de clubs gezamenlijk in een brief aan de gemeente Katwijk.

De gemeente ziet dat de verenigingen in Katwijk het niet alleen op sociaal en sportief, maar ook op financieel vlak zwaar hebben. ‘Waar mogelijk ondersteunen wij de (sport)verenigingen’, schrijft de gemeente in antwoord op de brief van de vijf voetbalclubs.

De verenigingen krijgen steun door middel van een subsidieregeling. Dankzij die regeling kan de huur van alle sportverenigingen van het laatste kwartaal van 2020 worden kwijtgescholden.