GGZ Rivierduinen gaat Salem gebruiken als tijdelijke woonlocatie voor 36 cliënten die nu nog in een beschermde woonvorm wonen in Noordwijkerhout. Salem staat al twee jaar leeg in afwachting van nieuwbouw. GGZ Rivierduinen kan van het pand gebruik maken totdat eigenaar DSV|Verzorgd leven start met de ontwikkeling van Salem.

De bewoners van Salem verhuisden in april 2019 naar de Vlietstede in Rijnsburg. DSV|Verzorgd Leven wilde het pand slopen voor nieuwbouw. DSV laat weten dat de organisatie dit jaar met de gemeente en betrokken partijen een goed plan wordt gemaakt. Volgend jaar wordt de bouw voorbereid.

Problemen
Eind 2019 kwam het nieuws naar buiten dat de zorgorganisatie financiële problemen had. DSV moest toen een beroep doen op een garantstelling van de gemeente Katwijk, om het hoofd boven water te houden. De verkoop van het complex Parledam van DSV aan pensioenfonds Bouwinvest zorgde eind vorig jaar weer voor wat lucht.

‘Wij zijn nu financieel weer kerngezond, maar in de zorg kunnen wij extra inkomsten altijd goed gebruiken’, vertelt directeur-bestuurder Jan de Vries van DSV. ‘Het is in deze tijd van schaarste aan zorgvoorzieningen eigenlijk ondenkbaar en kapitaalvernietiging als dit pand op zo’n mooie locatie nog langer leegstaat.’

Jan Kroes van GGZ Rivierduinen en Jan de Vries van DSV|verzorgd leven zijn blij met de samenwerking tussen beide zorgorganisaties. (Foto: DSV)

GGZ Rivierduinen
GGZ Rivierduinen was vanwege een verbouwing op zoek naar een tijdelijke locatie voor 36 cliënten. Samen met de 36 cliënten trekt ook een team van professionele begeleiders in het gebouw. Op de locatie zullen ook dagactiviteiten worden georganiseerd.

Rivierduinen gaat niet het hele pand in gebruik nemen. In het woonzorgcomplex blijft een vleugel over. DSV hoopt ook die ruimte binnenkort te vullen. Volgens DSV zijn daar al gesprekken voor met een aantal geïnteresseerden.

De komende tijd wordt Salem verbouwd en opnieuw ingericht. De nieuwe tijdelijke bewoners verhuizen na de zomervakantie naar hun nieuwe onderkomen.