‘Nee’ heb je en ‘ja’ kun je krijgen. Dat blijkt maar weer! Eind september vroeg CDA-raadslid Irene van der Plas aan de gemeente waarom de nieuwe bushalte Marktplein aan de Zeeweg niet voorzien was van een invoegstrook.

R-net
Het antwoord was dat de R-net bussen op de rijbaan halteren als er niet teveel stagnatie ontstaat voor het autoverkeer. Daarbij werd gelijk ook aangekondigd dat de bus aan de overzijde van de Zeeweg (ter hoogte van Duinoord nabij de oversteekplaats bij het marktterrein) ook op de rijweg zou gaan halteren.
Betere doorstroming
Goed om te zien dat de gemeente op basis van de vragen van het CDA op dit laatste punt is teruggekomen. Bij de halte aan de Zeeweg richting gemeentehuis komt nu toch een mooie ruime invoegstrook. Prima, wat het CDA betreft. Op deze manier voorkom je stilstaand verkeer en filevorming wat natuurlijk ook niet goed is voor de luchtkwaliteit. Het CDA wil dat met de komst van R-net de doorstroming van het verkeer wordt verbeterd.