De trekkers met strandhuisjes rijden deze week weer door het dorp en op het strand staat de grote hijskraan klaar om alles op zijn plek te zetten. Vanaf deze week staan bij de meeste strandpaviljoens weer de strandhuisjes op het strand.

Foto: Katwijk Actueel

De strandhuisjes mochten vanaf 1 februari weer het strand op. Sommige strandtenten verwelkomen dit weekend al de eerste slaapgasten in de huisjes.

De slaapplekken op het strand van Katwijk blijven ondanks de coronacrisis onverminderd populair tijdens de zomermaanden. Bij de meeste strandtenten zijn de huisjes voor de zomer al volgeboekt.

Foto: Katwijk Actueel

Vorig jaar hebben de huisjes een aantal weken leeggestaan vanwege de pandemie. Recreatief overnachten op een camping, recreatiepark of in een B&B en strandhuisjes was toen in april niet meer toegestaan. In mei werd het verbod weer opgeheven.