Ook dit jaar kunnen de wandelschoenen voor de Kippenloop in de kast blijven. De organisatie heeft besloten om het wandelevenement opnieuw af te blazen, vanwege het coronavirus.

Stichting Katwijk Wandelmarathon had goede hoop, maar er werd al rekening gehouden met een lastige organisatie. De inschrijving van de Kippenloop start traditiegetrouw op 1 januari. Dit jaar werd de inschrijving al uitgesteld.

‘Helaas is de situatie rondom het coronavirus nog onveranderd, waardoor het organiseren van een evenement niet mogelijk is op een veilige manier. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles. Daarom hebben wij met pijn in ons hart moeten doen besluiten dat ook de Kippenloop 2021 niet door kan gaan’, aldus de organisatie.

Voor het populaire evenement zijn ieder jaar ‘maar’ 6.000 startbewijzen beschikbaar. Wie een kaartje bemachtigd, kan een afstand lopen van 10, 15, 25 of 42 kilometer.

De opbrengst van de Kippenloop gaat ieder jaar naar het KWF.

Evenementen
Net als de Kippenloop kunnen ook veel andere evenementen niet georganiseerd worden. Veiligheidsregio Hollands Midden staat geen evenementen tot 1 juni. Vervolgens hebben gemeenten nog twee maanden de tijd nodig om vergunningen voor grootschalige evenementen te beoordelen. Een groot evenement zou dus pas vanaf augustus mogelijk zijn, maar ook daarna is er nog veel onduidelijk over welke maatregelen er dan gelden.