McDonald’s is verrast door het besluit van de gemeente Katwijk om geen vergunning af te geven voor de bouw van een restaurant aan de Zeilmakerstraat.

De fastfoodketen liet in 2018 al haar oog vallen op een locatie in Katwijk. De gemeente heeft deze week de vergunningsaanvraag afgewezen. Volgens de gemeente is een restaurant op het terrein naast de Gamma in strijd met het bestemmingsplan

Gemeente Katwijk weigert komst McDonald’s

 

‘McDonald’s kijkt voortdurend naar een locatie waar we een positieve impact op de lokale omgeving kunnen zijn en van toegevoegde waarde kunnen zijn, van werkgelegenheid tot aan een momentje genieten van een gevarieerd aanbod. Daarbij verkennen we de omgeving, volgen we de procedures en dat doen we doorgaans in goed overleg met elkaar’, laat een woordvoerder van McDonald’s weten. ‘Na jarenlang overleg heeft dit besluit ons daarom verrast.’

Het is nog niet duidelijk of de fastfoodketen het besluit gaat aanvechten.