De Katwijkse Reddingsbrigade kan dit jaar niet het Search and Rescue Event (SAR Katwijk) organiseren. Tijdens het jaarlijkse evenement geven onder andere politie, ambulance en brandweer demonstraties van hun reddingswerk. De organisatie wil dit jaar geen beroep doen op de hulpverleners die op dit moment druk bezig zijn met de strijd tegen het coronavirus. Daarnaast trekt het evenement een te groot publiek aan.

De helikopters, grote branden, reddingsacties op zee en achtervolgingen van de politie trekt ieder jaar in juli duizenden bezoekers naar Katwijk aan Zee.

Foto: Sjon de Mol Photography

SAR Katwijk werd vorig jaar net als alle andere evenementen in Katwijk geannuleerd, vanwege de coronamaatregelen. Ook dit jaar is er nog veel onzekerheid voor de geplande evenementen.

Deze week maakte ook Haringrock bekend geen muziekfestival te organiseren in de zomer. Organisator Ton Frissen liet weten dat de Veiligheidsregio Hollands Midden geen evenementen toestaat tot 1 juni en dat de gemeente Katwijk vervolgens nog twee maanden nodig heeft om vergunningen voor grootschalige evenementen te beoordelen. Maar ook daarna is er nog veel onduidelijk over welke maatregelen er dan gelden.

De organisatie van SAR Katwijk richt zich nu op 2 juli 2022. De Katwijkse Reddingsbrigade denkt voor dit jaar nog wel na over een online variant van SAR Katwijk.