Veel Katwijkse kappers doen vanavond mee met de landelijke actie #lichtvoordathetuitgaat. In de gesloten kapperszaken staat tussen 18.00 en 20.00 uur het licht aan. De actie is een noodkreet van de kappers.

Met de landelijke actie willen de kappers laten zien dat ze voor hun klanten het licht aan doen, voordat dit niet meer mogelijk is.

Alle kappers zijn sinds 15 december voor de tweede keer sinds de coronacrisis gesloten.

‘Al meer dan twee maanden moeten Nederlanders opnieuw hun kapper missen’, schrijft brancheorganisatie ANKO. ‘Steeds meer consumenten oefenen druk uit op kappers om tóch te knippen. Kappers houden met moeite de deuren dicht, ondanks dat het gebrek aan financiën dit steeds moelijker maakt.’

Heropening
De kappers in België zijn inmiddels open en ook in Duitsland kunnen mensen vanaf 1 maart weer bij de kappers terecht. Wanneer de kappers in Nederland open mogen is nog niet duidelijk. ANKO eist dat de kappers in Nederland tegelijk met buurland Duitsland open mogen.