Katwijkers Jan van der Plas en Didi Dubbeldam hebben een nieuwe tekenfilmserie geproduceerd voor kinderen: De Kattenclub. De Katwijkers zijn met hun bedrijf Minidisco vooral bekend van populaire kinderliedjes zoals ‘Tsjoe tjsoe Wa’ en ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen. De Kattenclub is de eerste tekenfilm van de hand van de Katwijkers.

De eerste aflevering van De Kattenclub vertelt het verhaal van het meisje Koko. Op straat vindt ze een haarband met kattenoren, een diadeem. Ze zet hem op en ontdekt dat ze zo met katten kan praten. Koko maakt kennis met de poezen die iedere avond op de hoek van de straat samen komen. In de eerste aflevering stellen Roderick, Grijsje, Vlekje, Zwartje en Witje zich voor. Samen vormen ze De Kattenclub en beleven ze leuke, spannende avonturen.

 

De YouTube kanalen van Minidisco hebben inmiddels meer dan 1,3 miljoen abonnees. Hierop waren tot nu toe alleen liedjesclips te zien. De Kattenclub is de eerste verhalende tekenfilmserie.

Vorig jaar bracht het bedrijf een coronalied voor kinderen uit.

Katwijks duo maakt coronalied voor kinderen: ‘Was je handen’