De weersvoorspellingen worden door schaatsliefhebbers zenuwachtig in de gaten gehouden. Kunnen de schaatsen al uit de kast? IJsbaan de Goerie is hoopvol onder water gezet. Als alles meezit, ligt er volgende week een mooie schaatsbaan. Of er door iedereen op geschaatst kan worden, is nog maar de vraag. IJsclub Voorwaarts: ‘De coronamaatregelen leggen ons als ijsclub ook allerlei beperkingen op en in overleg met de Veiligheidsregio Hollands Midden bekijken we wat er volgende week is toegestaan’.

Dit jaar moet de ijsclub niet alleen rekening houden met het weer, maar ook met het coronavirus. Samen met de Veiligheidsregio wordt gekeken naar welke mogelijkheden er zijn. ‘Mogelijk dat we alleen opengaan voor scholen of de jeugd, of gaan werken met tijdslots voor ons leden, om te voorkomen dat er teveel mensen op de baan komen’, schrijft de ijsclub op social media. ‘De veiligheid van onze schaatsers en vrijwilligers staat in elk voorop.’

Voordat het zover is, moet eerst het weer zijn werk doen. Volgens de vereniging kan een dikke sneeuwlaag op zondag en maandag funest zijn voor de schaatsbaan. ‘Zeker als deze nog niet dik genoeg is om de sneeuw te verwijderen.’

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat er op de Katwijkse schaatsbaan geschaatst werd. In 2018 werd er voor het laatst geschaatst op IJsbaan de Goerie.