Katwijkers moeten straks voor het coronavaccin naar Noordwijkerhout toe. In de zoektocht naar een geschikte vaccinatielocatie voor de inwoners van de Duin- en Bollenstreek zijn sporthal Cleijn Duin en vliegveld Valkenburg afgevallen. De GGD heeft uiteindelijk gekozen voor het NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst.

De GGD koos voor de Noordwijkerhoutse locatie vanwege de beschikbare faciliteiten (glasvezel, invalidentoilet, catering), parkeergelegenheid en oppervlakte.

De priklocatie is klaar voor gebruik, maar vanaf wanneer er geprikt gaat worden is nog niet duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders in Katwijk schreef vorige week in een brief dat er nog te weinig vaccins zijn. ‘Vermoedelijk wordt de locatie in Noordwijkerhout pas in maart geopend. Vooralsnog wordt er alleen vanuit Leiden gevaccineerd.’

Coronabesmettingen
Het aantal coronabesmettingen is in Katwijk vorige week opnieuw gedaald. Het aantal nieuwe besmettingen is in de laatste week van januari gezakt naar 175. In de eerste week van januari waren dit nog 343 besmettingen.