Het beruchte tunneltje in de Zanderij wordt voorlopig niet aangepast. Bestuurders van busjes en kleine vrachtwagens rijden zich regelmatig klem onder het viaduct tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Zanderij. De gemeente ging daarom met de provincie in overleg over aanvullende maatregelen, maar de beheerder van het viaduct is niet van plan om wat aan te passen.

Bij het viaduct staan al waarschuwingsborden. Desondanks blijven bestuurders zich vaak vergissen in de hoogte van het tunneltje, waardoor zij uiteindelijk vast komen te zitten. Dat levert veel schade op aan de wagens en niet alle bestuurders komen er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto Studio Stache: Bestuurders rijden zich regelmatig vast onder het tunneltje.

DURF vroeg vorig jaar juni om extra maatregelen. De gemeente Katwijk gaf toen aan dat zij in gesprek ging met de provincie. Die blijkt nu een paar maanden later geen trek te hebben in aanpassingen.

De gemeente gaat nog wel op zoek naar een oplossing. ‘Om het tunneltje verkeersveiliger maken voor fietsers en voetgangers moet een verkenning gedaan worden naar de mogelijkheden’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Dit zullen we in overleg met de verschillende betrokken partijen en de omgeving doen.’

Afgelopen maanden is het stil bij het viaduct. Het tunneltje is op dit moment gesloten vanwege de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug. Tijdens de start van de renovatie aan die brug werd het viaduct vaak als sluiproute gebruikt en dat was volgens de gemeente niet de bedoeling.

De gemeente hoopt dat het tunneltje eind april weer open kan.