Dunea heeft in duin waarschuwingsborden geplaatst bij meren waar geschaatst wordt. Het drinkwaterbedrijf was vrijdagmiddag samen met de politie in duin om mensen en schaatsers te waarschuwen voor het gevaarlijke ijs.

Foto: Studio Stache

Of de borden en waarschuwingen helpen is nog maar de vraag. Zaterdagochtend stonden er alweer veel schaatsers op het ijs.

Foto: Studio Stache

Donderdag waren de eerste schaatsers op het ijs te vinden. Een dag later werd het steeds drukker. Dunea besloot toen om samen met de politie een kijkje te nemen.

Foto: Studio Stache

Het water in duin wordt gebruikt voor drinkwater. Het waterpeil verandert constant voor de productie van het drinkwater wat uit de meertjes wordt gehaald. Dat zorgt voor zwak ijs, legde Dunea eerder al uit. Het ijs is daardoor veel zwakker en minder veilig dan het lijkt.