Binnen een paar uur nadat de vlammen uit het pand slaan van Hoekstra Wheels aan de Torenvlietslaan in Valkenburg, wordt er al een doneeractie gelanceerd. Dorpsgenoten willen de eigenaar steunen die zijn fietsenwinkel zondagavond in vlammen op zag gaan. De teller staat op dit moment op bijna 3.000 euro.

Valkenburg werd zondagavond opgeschrikt door een grote brand. Sirenes van brandweerwagens waren in het hele dorp te horen. Al snel verschenen de eerste foto’s en video’s van de grote vlammen die de fietsenwinkel verwoestte.

Foto: Studio Stache

‘Een vreselijk drama. Ook voor omliggende bedrijven die daardoor ook schade geleden hebben’, schrijft Hoekstra Wheels op zijn eigen social media.

Foto: Studio Stache

Initiatiefnemer Annemiek Burley wil de fietsenwinkel een hart onder de riem steken. Diezelfde avond nog start ze een doneeractie op GoFundMe. Binnen een halve dag hebben al bijna 100 mensen een donatie overgemaakt.