Haringrock wordt dit jaar opnieuw geannuleerd vanwege het coronavirus. De organisatie van het festival op het Strandplein in Katwijk aan Zee ziet door alle maatregelen en financiële risico’s geen mogelijkheid om het muziekfestijn op de normale manier te organiseren. Ton Frissen: ‘Het zit er helaas niet in. Ons muzikale en ondernemende hart huilt, maar we staan met onze rug tegen de muur’. Frissen heeft nog wel een plan B achter de hand. 

Initiatiefnemer Ton Frissen laat weten dat hij de veiligheid en gezondheid van bezoekers, vrijwilligers en sponsors niet kan garanderen. Frissen: ‘Bovendien zijn we afhankelijk van onze enorme groep betrokken sponsors. Bij een groot aantal zijn het nog steeds zeer onzekere tijden, waardoor het niet zeker is of ze Haringrock ook dit jaar weer een warm hart kunnen toedragen’.

Haringrock als zomers openlucht evenement verplaatsen naar een later moment dit jaar, is volgens de organisatie geen optie. Artiesten die geboekt zijn, kunnen niet zomaar naar een ander moment omgeboekt worden.

De organisatie gaat nog wel aan de slag met een alternatief. Frissen heeft Tripodia op het oog als plan B. Het zalencentrum in de wijk Hoornes is geen onbekend terrein voor Haringrock. Het evenement werd jarenlang in Tripodia georganiseerd, voordat het naar de Boulevard verhuisde.

Frissen wil Haringrock op 17 en 18 september klein terugbrengen naar Tripodia. Dat idee speelde al langer. ‘Het was al ons plan om dit ieder jaar weer te brengen zoals dat vroeger ook het geval was’, vertelt Frissen. Hij ziet het in het zalencentrum een soort wintereditie van Haringrock voor zich. ‘Dit jaar nog met Katwijkse artiesten en de wat bekendere bands. Volgende jaren wordt de wintereditie met alleen Katwijkse bands en artiesten.’