D66 Katwijk vindt dat de de ijsbaan in Valkenburg te snel is afgebroken. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders of er niet te snel gekozen is voor een rigoureuze en onomkeerbare maatregel, terwijl veilige alternatieven voor de hand leken te liggen. De ijsbaan had volgens D66 bijvoorbeeld ook met hekken kunnen worden afgesloten.

De ijsbaan in de Dorpsweide van Valkenburg werd afgelopen vrijdag vanwege de drukte door IJsclub Nooitgedacht afgebroken na overleg met de gemeente Katwijk. De ijsbaan in Valkenburg is in tegenstelling tot Rijnsburg en Katwijk niet afgesloten. Het was daarom onmogelijk om regels te handhaven.

Sloten
Voor het besluit was veel onbegrip. De sloop van het eigen ijs kwam ook landelijk in het nieuws. Nadat de ijsbaan gesloopt was, werd er door veel schaatsers gebruik gemaakt van de omliggende sloten. D66 had de schaatsers liever op het veilige ijs van de ijsclub zien schaatsen.

De partij van fractievoorzitter Ralf Boland heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de ‘rigoreuze en onomkeerbare maatregel’.

Hekken
De fractie vindt dat de gemeente Katwijk zich maximaal had moeten inzetten voor een veilige openstelling van de ijsbaan. Volgens de partij had dat best gekund door de baan met hekken af te sluiten, zodat toegang gereguleerd kon worden. IJsclub Nooitgedacht had dan net als de ijsclubs in Rijnsburg en Katwijk kunnen werken met een tijdsslot of specifieke doelgroepen.

Als de ijsbaan echt niet veilig open kon, had de gemeente dat volgens D66 ook beter moeten communiceren. Dan had er misschien iets meer begrip geweest.