VV Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en Valken ’68 vragen de gemeente Katwijk om kwijtschelding van een jaar veldhuur, om financiële problemen te voorkomen.

‘Het kwijtschelden van de veldhuur voor de periode juni 2020 t/m juni 2021 kan ons helpen om dit jaar, maar ook aankomend jaar, financieel beter door te komen waarbij wij nog een buffer over houden om ook na de coronatijd voetbalsport aan te kunnen blijven bieden’, schrijven de clubs gezamenlijk in een brief aan de gemeente Katwijk.

De verenigingen zien dat het coronavirus veel gevolgen heeft. ‘Of dit nu gaat om de gezondheid van een dierbare in de persoonlijke kring, een lid van de vereniging welke ziek wordt, een bedrijf wat failliet gaat of een sponsor die zijn contract helaas niet meer kan nakomen. Allemaal kunnen we ondertussen vele voorbeelden opnoemen.’

Maar ook financieel zijn er gevolgen. Hoewel er op dit moment (bijna) niet gevoetbald mag worden, wordt er achter de schermen nog hard gewerkt om de clubs financieel gezond te houden. De clubs vragen aan leveranciers om de kantinevoorraad weer terug op te komen halen en waar dat mogelijk is, worden subsidies en tegemoetkomingen aangevraagd. De verenigingen doen er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden, nu er weinig geld binnenkomt door bijvoorbeeld het sluiten van de kantine en de kaartverkoop.

‘Het is uiteindelijk niet maar 1 vraag of 1 antwoord wat ons gaat helpen, het is niet 1 leverancier die ja zegt en die daarmee al onze problemen kan oplossen. Het is ook niet alleen de gemeente Katwijk die uit solidariteit een eventuele tegemoetkoming doet en al onze problemen in 1 klap kan oplossen. Maar door al het mogelijke te proberen te doen in samenspraak met alle partijen en een beroep te doen op solidariteit willen wij het maximaal haalbare voor elkaar krijgen om die kosten terug te dringen en zo ook deze crisis te overwinnen.’

De gemeente heeft nog niet gereageerd op de hulpvraag van de vijf voetbalclubs.