Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de gewapende overval op Kleen Edelmetalen in de Voorstraat van Katwijk aan Zee. De juwelier werd op 20 november bruut overvallen. Agenten hebben diezelfde dag nog twee mannen aangehouden. De politie heeft het vermoeden dat er nog meer personen betrokken zijn geweest bij de overval.

De eigenaar van de winkel raakte ernstig gewond bij de overval.

Brute gewapende overval bij Kleen Edelmetalen

De politie kwam meteen grootschalig in actie en zette heel Katwijk af. Twee Amsterdammers werden al snel aangehouden. De verdachten zitten nog steeds vast.

Twee Amsterdammers aangehouden na overval op Kleen Edelmetalen

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de politie en AVROTROS. Het is het officiële landelijke opsporingsprogramma dat in dienst staat van het opsporen van criminelen en ter voorkoming van criminaliteit. 

De politie hoopt met de uitzending op meer tips. Het programma wordt op 5 januari om 21.20 uur uitgezonden op NPO1.