Het hondenuitlaatveld in de wijk Frederiksoord in Rijnsburg moet plaatsmaken voor woningbouw. De gemeente Katwijk hoefde niet ver te zoeken voor een nieuwe uitlaatplek. Recht tegenover het huidige terrein ligt aan de overzijde van de Waterboslaan een verwilderde groenstrook. Als de woningbouw van start gaat, wil de gemeente deze locatie geschikt maken als hondenuitrenveld.

Het nieuwe veldje is zo’n 900 m2 groot, een stuk kleiner dan het huidige veld van 4700 m2. Maar de plek is wel groter dan de andere veldjes in de buurt, die gemiddeld 850 m2 zijn.

De woningbouwplannen waren er al voor 2012. Het project ‘Kleipetten Zuid’ werd toen stilgelegd vanwege de financiële crisis. ‘Door de veranderde woningmarkt en de druk om de woningvoorraad ook in de kernen van Katwijk aan te vullen, is onlangs een nieuwe projectopdracht opgesteld’, laat de gemeente Katwijk weten. ‘Met als doel later (als alle aspecten zijn bekeken) een projectplan voor te leggen aan het college.’

Wanneer de woningbouw van start gaat, is nog niet duidelijk.