De D.F.E. Meerburgprijzen zijn dit jaar uitgereikt aan Muziekvereniging Harmonie Katwijk, Ton Hetebrij, Gerard. Bol, Parochie H. Joannes de Doper, Bibliotheek Katwijk, JVC de Schuit en Stichting Visserijdagen Katwijk. Marjolein Meerburg reikte als voorzitter van Stichting Herinneringsfonds zeven cheques uit aan de personen en organisaties.

De jaarlijkse Meerburgprijzen werden voor de 32e keer uitgereikt. De stichting kreeg in totaal 17 aanvragen voor een bijdrage. Zeven van hen kregen elk een geldbedrag van 1.000 euro.

Muziekvereniging Harmonie Katwijk voor het organiseren van het Kerkpleinconcert (á la “Vrijthofconcert”) ter ere van het 125-jarig jubileum (1.000 euro).

Ton Hetebrij voor een dichtbundel, geïnspireerd op de beelden in de gemeente Katwijk (1.000 euro).

Gerard Bol voor informatiepanelen over het historisch tuinbouwgebied de Zanderij (1.000 euro).

Parochie H. Joannes de Doper voor restauratie van glas in lood ramen (1.000 euro).

Bibliotheek Katwijk om het wereldberoemde prentenboek Nijntje in het Katteks te realiseren (1.000 euro).

Jongerenvereniging JVC de Schuit voor de aanschaf van een nieuw PA-systeem (1.000 euro).

Stichting Visserijdagen Katwijk voor de uitgave van een boek over het Prins Hendrikkanaal en de directe omgeving (1.000 euro)

Stichting Herinneringsfonds
Stichting Herinneringsfonds werd in 1989 opgericht bij het overlijden van oud-reder D.F.E. Meerburg. Dirk Meerburg liet een belangrijk geldbedrag na aan de stichting, die jaarlijks prijzengeld toekent aan verdienstelijke Katwijkers. De geldprijs, variërend tussen de 500 en 2500 euro, wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de Katwijkse cultuur willen versterken of zich op een bepaalde manier hebben ingezet voor Katwijk op het gebied van cultuur, handel of industrie.