Door gladheid op de weg kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Ondanks het preventief strooien hebben er toch een aantal ongevallen plaatsgevonden. Zo nam een bestuurder op de N206 een afslag te vroeg richting Rijnsburg en kon hij door de gladheid niet meer op tijd remmen. Hij belandde met zijn voertuig tegen een boom.

Gelukkig kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf. Minder geluk had hij met zijn auto. Deze moest door de berger worden weggesleept.

Foto: Studio Stache

Op de rotonde tussen bedrijventerrein ’t Heen en Klei-Oost kwam een fietser ernstig ten val. De fietser is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op het fietspad was het spekglad.

Foto: Studio Stache

Ook op de afslag vanaf de N206 richting de Hoorneslaan raakte een bestuurder de controle over het voertuig kwijt. De auto kwam stil te staan tegen een lantaarnpaal langs de weg. De politie heeft na het ongeval het verkeer dat de afslag nam gewaarschuwd voor het ijs op de weg.