De gemeente Katwijk trekt de aangifte in tegen de diefstal van de drie ijzeren paarden langs de N206 in. Het kunstwerk is inmiddels ongeschonden teruggebracht. De gemeente is opgelucht.

Vorig jaar zijn de werkzaamheden aan de N206 gestart. Voordat aannemer Boskalis het kunstwerk netjes kon opbergen, waren ze eind november plotseling verdwenen. De gemeente liet toen weten dat er samen met Boskalis aangifte werd gedaan tegen de diefstal.

Net voor de jaarwisseling werden de Valkenburgers blij gemaakt met goed nieuws. Floor Vermeulen van de Provincie Zuid-Holland liet in een brief weten dat de paarden terecht waren.

‘De paarden zijn ongeschonden en anoniem teruggebracht bij de gemeente en staan daar nu voorlopig in de opslag’, schrijft de gemeente in verklaring. ‘Daar verblijven ze, totdat het kunstwerk straks nieuwe plek krijgt.’

Wethouder Jacco Knape: ‘Ik ben heel erg blij dat het kunstwerk weer terecht is. Dit met het oog op de mooie plek die de paarden zullen krijgen bij de nieuwe RijnlandRoute. Ik kijk, net als veel inwoners van onze gemeente, uit naar het moment dat we weer kunnen genieten van dit prachtige, beeldbepalende kunstwerk’.

Het gemeentebestuur is, nu de paarden onbeschadigd zijn teruggebracht, van plan de aangifte in te trekken. De gemeente heeft dezelfde vraag neergelegd bij Boskalis.