Het aantal coronabesmettingen in Katwijk blijft hoger dan in omliggende gemeenten. Volgens de gemeente Katwijk komt dat door de sterke sociale banden en de trouwe familiebezoekjes. Burgemeester Cornelis Visser blijft de inwoners oproepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

In Katwijk kwamen er in de laatste weken van 2020 zo’n 400 besmettingen per week bij. Dat aantal lijkt nu iets te dalen. In de eerste week van januari werden er 343 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In buurgemeenten Noordwijk (161), Leiden (220) en Oegstgeest (30) kwamen er in diezelfde week veel minder nieuwe besmettingen bij.

Burgemeester Cornelis Visser: ‘In Katwijk zorgen we voor elkaar en kijken we naar elkaar om. Dat zijn waardevolle eigenschappen. Alleen in deze coronatijd is het beter om het op afstand te doen. Laten we andere manieren vinden om elkaar te spreken zonder fysiek elkaars gezelschap op te zoeken. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, kun je anderen besmetten. En dat kan grote gevolgen hebben’.

De gemeente adviseert om zoveel mogelijk thuis te blijven. ‘Om elkaar weer vrij te kunnen ontmoeten, is het raadzaam te wachten tot zoveel mogelijk mensen zijn ingeënt met het coronavaccin’, schrijft de gemeente. ‘Tot die tijd moeten we er met elkaar voor zorgen dat het aantal besmettingen verder daalt.’