Het nieuwe fietspad langs duin krijgt steeds meer vorm. Deze week zijn de eerste betonplaten geplaatst voor het fietspad tussen de Westerbaan en Laan van Nieuw Zuid. De gemeente verwacht dat fietsers in maart gebruik kunnen maken van het pad.

De aannemer is eind oktober begonnen met de werkzaamheden aan het snelfietspad.

In het ontwerp voor het fietspad, dat is uitgewerkt door ingenieursbureau Iv-Infra, is rekening gehouden met de omgeving. Zo is er gekozen voor het gebruik van duurzame materialen, zoals de betonplaten en het houten hek dat de wandelaars en de loslopende honden scheidt van het fietsverkeer.

De betonplaten die deze week worden neergelegd gaan volgens de gemeente langer mee dan asfalt en hebben weinig onderhoud nodig.

Langs het pad komt ook speciale LED-verlichting. Deze verlichting beweegt in het donker met de fietser mee door geleidelijk genoeg op te lichten voor goed zicht en vervolgens weer te dimmen. Hierdoor is er minder lichtvervuiling en energieverspilling. Ook is de verlichting aangepast, zodat vleermuizen en vogels in het gebied geen overlast hebben van het licht.