BOA’s van de gemeente Katwijk zijn op de Facebookpagina ‘je bent Kattuker als’ uitgemaakt voor NSB’ers en nazi. De gemeente Katwijk pikt dit niet en doet tegen vijf mensen aangifte. Burgemeester Cornelis Visser: ‘Wij trekken de grens wanneer er in scheldpartijen op facebook vergelijkingen worden gemaakt met oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog’.

Aanleiding voor de scheldpartij op Facebook was een voorval op straat waarbij zeven senioren maandagavond door een BOA aangesproken werden op hun groepsgrootte, omdat op dit moment maar groepen van twee personen zijn toegestaan. De groep weigerde uit elkaar te gaan. De BOA heeft toen een aantal coronaboetes uitgedeeld.

‘Diezelfde avond werd deze situatie in de besloten facebookgroep met meer dan 19.000 volgers beschreven en werden de medewerkers van de gemeente Katwijk door vijf personen NSB’ers en nazi’s genoemd’, laat de gemeente weten. ‘Aangezien iedereen weet welke misdaden die hebben gepleegd, is dit als ernstig beledigend ervaren. Zo gaan we in Katwijk niet met elkaar om.’