Vanaf zaterdag gaat vanaf 21.00 uur de avondklok in. Burgemeester Cornelis Visser laat weten dat agenten meer diensten ’s avonds gaan draaien. De burgemeester had gehoopt dat ook de BOA’s ingezet kon worden bij het handhaven van de avondklok, maar dat is nog niet mogelijk.

BOA’s hebben niet de bevoegdheid om te handhaven. Volgens de burgemeester is de minister wel bezig om het handhaven voor BOA’s mogelijk te maken. Om toch te kunnen handhaven worden wijkagenten waarschijnlijk meer in de avond ingezet.

Andreasplein
Visser denkt dat de avondklok ook zorgt voor minder overlast op het Andreasplein. Op het plein verzamelen de laatste maanden grote groepen jongeren die daar voor overlast zorgen.

Kat en muisspel op Andreasplein: Burgemeester overweegt cameratoezicht

Avondklok
De avondklok gaat zaterdag in. Het is dan verboden om tussen 21.00 en 04.30 uur naar buiten te gaan. Wie zonder geldige verklaring buiten is, riskeert een boete van 95 euro.