Vijf Katwijkers staan op de lijst van meest invloedrijke ondernemers en bestuurders van de regio. Deze lijst wordt jaarlijks gepubliceerd door Rijnstreek Business. Hyuk Brands van Haasnoot Bruggen en wethouder Gerard Mostert zijn nieuwkomers op de lijst van 2020.

Ondernemer Cor Heemskerk staat op de derde plek in de lijst. ‘Bij Heemskerk staan ze niet stil en dus stijgt het bedrijf weer’, zegt het blad over het bedrijf Heemskerk Fresh en Easy. De groentesnijder uit Rijnsburg breidt het bedrijf uit waardoor de productieruimte verdubbeld wordt. Ook werken zij aan duurzaamheid. De ondernemer stond vorig jaar op plek veertien.

Op de vijfde plek staat ondernemer Diek Parlevliet van het Katwijkse bedrijf Parlevliet & Van der Plas. ‘Een grote werkgever in de visserijwereld die zich blijft inzetten voor een goede afhandeling van de Brexit’, beschrijft het blad. Het bedrijf is op de negende plek geëindigd bij de eerste Seafood Stewardship Index van de World Benchmarking Alliance. Hier wordt gekeken naar de duurzaamheid van de dertig grootste visserijondernemingen. De ondernemer stond vorig jaar op plek vier.

Harry de Bruin van Theaterhangaar Katwijk zakt twee plaatsen op de lijst ten opzichte van vorig jaar. Hij staat dit jaar op plek 12. De musical Soldaat van Oranje werd dit jaar meerdere keren stilgelegd en ook begin november is de voorstelling opnieuw gepauzeerd.

Nieuwkomers

Ook is er aandacht besteed aan nieuwkomers. Hyuk Brands van Haasnoot Bruggen uit Katwijk is zo’n nieuwkomer in de lijst. ‘Een bedrijf dat laat zien de klimaatproblemen serieus te nemen door wat te doen’, zegt Rijnstreek Business over het bedrijf. Haasnoot Bruggen bouwt recyclebare bruggen en de productie draait op zonne-energie. Vanaf volgend jaar worden ook de hallen met eigen stroom verwarmd. Hyuk Brands staat op plek 23.

Dit jaar staat ook wethouder Gerard Mostert op de lijst onder het kopje bestuurders. Hij staat op plaats 21 en is een nieuwkomer op de lijst. ‘Unmanned Valley krijgt vorm en de bouw op Valkenburg gaat beginnen. En dat is in, economisch moeilijke, tijden goed nieuws. En zoals je als politicus opdraait voor de fouten van je voorganger, mag je ook het krediet opstrijken.’

Initiatief

De lijst met de meest invloedrijke ondernemers en bestuurders uit de regio is een jaarlijks initiatief van het zakenmagazine Rijnstreek Business. De lijst bestaat uit 25 ondernemers en 25 bestuurders. De lijst wordt gepubliceerd in het magazine. Dit jaar is het de 26ste editie van de lijst. Diek Parlevliet, Harry de Bruin en Cor Heemskerk stonden al eerder op de lijst.