Supermarkten mogen in de dagen voor kerst langer open blijven. Supermarkt Albert Heijn vroeg de gemeente Katwijk om ruimere winkeltijden voor een betere verspreiding van de drukte. De supermarkten krijgen toestemming van de gemeente om op de vier dagen tot Kerst tot 23.00 uur open te blijven.

De Albert Heijn aan de Zeilmakerstraat wil vanwege het coronavirus de drukte voor kerst beter verspreiden. De supermarkt in Katwijk wil de openingstijden verruimen tot 23.59 uur, maar daar gaat de gemeente niet mee akkoord.

Ook wil de Albert Heijn op twee zondagen en Eerste Kerstdag open. Winkeliers en supermarktketens pleitten in mei dit jaar ook al voor een tijdelijke zondagsopenstelling.

Winkeliers pleiten voor tijdelijke zondagopenstelling tijdens corona

De gemeente wilde daar toen niet aan beginnen en ook nu wil het college van burgemeester en wethouders geen tijdelijke zondagsopenstelling.

Geen tijdelijke zondagopenstelling: groep winkeliers teleurgesteld