In Katwijk circuleert een digitale poster die mensen oproept om tijdens de jaarwisseling naar ‘project X’ te komen op het kruispunt van de Hoornes. De poster is bij de politie en gemeente bekend, die op dit moment onderzoek doen naar de opruiende poster. ‘We volgen het nauwlettend’, laat politiechef Peter Koot weten.

Hoe serieus de poster is, is nog niet duidelijk. De afbeelding die op de poster is gebruikt, is ook in andere gemeenten voorbij gekomen. De politiechef gelooft niet dat de oproep voor een ‘project X’ feest dus alleen specifiek in Katwijk wordt gedaan.

‘Het wordt een spannende jaarwisseling’

Deze jaarwisseling wordt hoe dan ook onvergetelijk vanwege de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod. ‘Het wordt een spannende jaarwisseling’, erkent Koot. ‘Ook de aanloop ernaartoe.’ De politie heeft al uit meerdere huizen illegaal vuurwerk gehaald.

De politie is van plan om tijdens de jaarwisseling meer agenten in te zetten. Hoeveel en hoe wil de politiechef niet prijsgeven. Koot: ‘De politie is op alle scenario’s voorbereid’.

De politiechef roept samen met burgemeester Cornelis Visser iedereen op om zich aan de (corona)maatregelen te houden. Koot: ‘Corona is nog niet weg. Een avond uit je dak gaan, betekent weer een paar weken extra isolatie’.

De burgemeester hoopt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. ‘Je bent niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor anderen.’