Jongeren uit Katwijk maken unieke coronameme

Een fixer, zoomer en een boomer. De Katwijkse burgermeester Cornelis Visser heeft de jongerentaal onder de knie. Katwijkse jongeren hebben samen met de gemeente en in het bijzonder met ‘Young Money Rich Cornelis’, een meme gemaakt over het jaar 2020. Met een unieke videoclip geven de jongeren hun kijk op het afgelopen jaar.

‘Het is een combinatie van rap met alle emotie die er op dit moment is’, vertelt burgemeester Cornelis Visser over de videoclip. ‘Zo lang in de coronatijd, zo lang dingen niet mogen, opgesloten zitten en geen leuke dingen met elkaar mogen doen. Het is een stukje frustratie, maar dat uit zich op een hele mooie manier.’

De woordenschat van de burgemeester is na het opnemen van de rap en videoclip inmiddels flink uitgebreid.

‘Met de meme/clip wil de gemeente Katwijk laten zien dat zij begrip heeft voor de jongeren’, schrijft de gemeente Katwijk over het doel van de clip. ‘Het is een bizarre tijd en dat mag gezegd worden. Tegelijkertijd moeten we er nog een tijdje tegenaan. Deze terugblik geeft hopelijk de nodige energie om er met elkaar de schouders onder te zetten. Ook in deze nieuwe lockdown lukt het #alleensamen. Met elkaar naar een beter jaar! In Katwijk gaan we er voor!’