Explosieven Opruimingsdienst brengt ‘bijzonder knutselwerk’ tot ontploffing

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft woensdagnacht een ‘bijzonder knutselwerk’ tot ontploffing gebracht. Het knutselwerk was van een 33-jarige Katwijker, die negen cobra’s aan elkaar geknoopt had. Het illegale zelfgemaakte stuk vuurwerk was groot genoeg om een gevel van een pand of woning weg te blazen.

De politie kwam de man op het spoor, nadat er vuurwerk werd afgestoken in de buurt van de Olympiaweg. Een motoragent kwam drie personen tegen, waarvan één man spontaan een supermarktas liet vallen toen hij de agent zag.

De drie personen werden onderzocht en in de tas werd vuurwerk aangetroffen. Eén man is aangehouden.

‘Dit is echt gekkenwerk’

‘Een volwassen man, die zoiets maakt. Dit is echt gekkenwerk’, vertelt politiechef Peter Koot. De politiechef noemt de actie levensgevaarlijk. De Explosieven Opruimingsdienst heeft vanwege het grote gevaar het vuurwerk op strand tot ontploffing gebracht.

Voor de politie is het nog gissen hoeveel vuurwerk er nog in omloop is dit jaar. Een speciaal vuurwerkteam van de politie spoort (illegaal) vuurwerk op en brengt meerdere huisbezoeken.

Politie Katwijk gaf eerder al aan dat dit een spannende jaarwisseling wordt.
https://www.katwijkactueel.nl/2020/12/politie-doet-onderzoek-naar-oproep-voor-project-x-tijdens-jaarwisseling/