De politie heeft twee Amsterdammers van 22 en 27 jaar oud aangehouden na de overval op Kleen Edelmetalen. De juwelier in de Voorstraat werd vanmiddag bruut overvallen door twee mannen met een vuurwapen. De eigenaar is met een hamer op zijn hoofd geslagen en zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een omstander die de eigenaar wilde helpen, kreeg het vuurwapen op zich gericht.

Brute gewapende overval bij Kleen Edelmetalen

Scooter aangetroffen
De daders gingen er op een scooter vandoor richting de Boulevard en vervolgens rechtsaf richting de Rijnmond. De scooter, die als gestolen staat geregistreerd, is aangetroffen op de kruising van de Rijnmond en de Binnensluis. Ook zijn er diverse kledingstukken op de vluchtroute aangetroffen.

Foto: Studio Stache

Beelden en getuigen gezocht
De politie komt nog graag in contact met getuigen van deze overval. Veel mensen hebben filmpjes gemaakt. De politie ontvangt dit beeldmateriaal graag, omdat dit kan bijdragen aan het onderzoek. U kunt uw beeldmateriaal met de politie  delen via het tipformulier. Mocht u extra informatie hebben, neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto: Studio Stache