Wethouder Rien Nagtegaal moet als pilot twee weken lang de Binnensluis opengooien. Die opdracht krijgt de wethouder van de gemeenteraad. Een meerderheid stemde donderdagavond voor een proef.

De gemeenteraad nam donderdagavond een besluit over de motie van de SGP. De partij stelde een proef van twee weken voor waarin het eenrichtingsverkeer op de Binnensluis wordt opgeheven. Na die twee weken wordt de proef geëvalueerd.

Openen Binnensluis heeft grote gevolgen: ‘Hef dan het hele eenrichtingsverkeer op’

De proef werd door wethouder Nagtegaal meerdere keren afgeraden, maar hij heeft de motie niet tegen kunnen houden. D66, Hart Voor Katwijk, PvdA, Fractie Smits en Gemeentebelangen waren overtuigd van de argumenten van de wethouder. Maar een meerderheid stemde uiteindelijk voor de proef.

De gemeenteraad geeft het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om in het kader van de pilot ook te experimenteren met andere versoepelingen, zoals openstelling van de Westerbaan. Maar dat laat de raad over aan de wethouder.

De Binnensluis was de afgelopen weken in één richting volledig afgesloten, vanwege de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug. Voor die werkzaamheden zijn veel omleidingen ingesteld.

Wanneer het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven is nog niet duidelijk. De raad wil dat dit op korte termijn wordt geregeld.