Alcohol drinken in duin, met scooterlichten bij mensen naar binnen schijnen en veel geschreeuw. Jongeren in Katwijk zorgen de afgelopen weken voor veel overlast. De gemeente Katwijk heeft afgelopen weekend 19 jongeren in duin beboet. Ook gaat de gemeente strenger handhaven op het Andreasplein.

‘De jongeren kunnen door corona nergens naartoe. Dat is heel frustrerend’, vertelt burgemeester Cornelis Visser. De burgemeester heeft de afgelopen tijd veel overlast gezien en krijgt ook signalen binnen van de politie. De jongeren verzamelen zich in duin of op het Andreasplein en misdragen zich.

Boetes
Zaterdagavond kregen 19 jongeren een boete voor het drinken van alcohol in duin. Het is op dit moment een geliefde plek voor de jeugd om samen te komen. Dat gebeurt ook op het Andreasplein. Omwonenden klagen over hangjongeren die expres met lichten in de huizen schijnen en constant gas geven op scooters.

De burgemeester probeert met voorlichting op scholen de jongeren te overtuigen om thuis te blijven en niet in groepen samen te komen. Maar hij snapt dat het voor de jeugd moeilijk te begrijpen is. Overdag mogen ze op school wel bij elkaar, maar ’s avonds niet.

De komende tijd wordt er extra gecontroleerd. Visser: ‘We gaan stevig handhaven’.

Horeca
Ook in de horeca zijn er afgelopen weekend twee boetes uitgedeeld. Twee afhaalrestaurants bezorgden nog na 01.00 uur.