Het opheffen van het eenrichtingsverkeer op de Binnensluis en de Westerbaan verloopt vooralsnog zonder problemen. Dat zegt de gemeente in een reactie op vragen van Katwijk Actueel. De gemeente Katwijk houdt nog wel een slag om de arm. ‘Het zou kunnen dat het verkeer op de Binnensluis de komende dagen toeneemt.’

De gemeenteraad dwong eerder deze maand een proef af voor twee weken. Wethouder Rien Nagtegaal probeerde de proef nog tevergeefs tegen te houden. Het eenrichtingsverkeer op de Binnensluis en de Westerbaan werd vorige week vrijdagavond opgeheven.

Openen Binnensluis heeft grote gevolgen: ‘Hef dan het hele eenrichtingsverkeer op’

 

Uit de voorlopige telcijfers van maandag blijkt dat ongeveer de helft van de automobilisten die tijdens de omleidingen over de Roversbrug werden geleid (van noord naar zuid), nu teruggekeerd is naar de Binnensluis.

De verklaring hierbij zou volgens de gemeente zijn dat men inmiddels gewend is via de Roversbrug te rijden en hier eigenlijk wel tevreden mee is, afhankelijk van de bestemming. ‘Ook duurt het altijd een paar dagen voordat de navigatiesystemen zich hebben aangepast aan de nieuwe situatie, en automobilisten vanuit Noordwijk of de N206 weer via de Binnensluis naar Katwijk aan Zee leiden’, laat de gemeente weten.

Het verkeer kan de komende dagen dus nog toenemen.

De wethouder was voor de openstelling bang dat de hulpdiensten door de drukte niet meer makkelijk door het verkeer zouden kunnen manoeuvreren. Het is nog niet duidelijk of de hulpdiensten last hebben van de heropening, omdat er nog geen incident is geweest. ‘Het is dus nog niet te zeggen of de nieuwe verkeerssituatie dit ook aan kan.’

De gemeente wacht de komende dagen af hoe het verkeer zich verder gaat ontwikkelen. De verkeerssituatie wordt nog steeds gemonitord.