Peter Jongejan heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Cornelis Visser. Jongejan werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau naar aanleiding van zijn afscheid als voorzitter en bestuurslid van de Katwijkse Ondernemersvereniging.

Peter Jongejan heeft zich 16 jaar als bestuurslid van de Katwijkse Ondernemersvereniging ingezet voor de belangen van alle ondernemers in Katwijk. Vanaf 2009 deed hij dat als voorzitter. De vereniging telt op dit moment 450 leden.

Ook is hij sinds de oprichting in januari 2011 actief bestuurslid van het Ondernemersfonds Katwijk.

De ondernemer heeft 5 bedrijven in Katwijk: Colours & Green, Woodcare, Marina Rijnsburg, Rijnsburg Realisatie (actief in bouw, onderhoud en beheer van vastgoed) en Company Support, een faciliterend bedrijf voor zijn eigen bedrijven dat hij in de toekomst ook wil inzetten voor andere ondernemers.

Burgemeester Visser noemt Jongejan een rasechte ondernemer en een warme persoonlijkheid met een gouden hart. Ook noemt hij de Katwijker recht door zee, een aanpakker en iemand die altijd anderen helpt.