Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk neemt Haasnoot Vis en Neptunes Seafood over. De overname is volgens het bedrijf een volgende stap in haar ‘van schip naar schap’ strategie.

Cornelis Vrolijk heeft al een aantal overnames achter de rug. In 2016 werden Jac. den Dulk & Zonen BV (haringverwerking en groothandel) en Seafood Parlevliet BV (haringverwerking en rokerij) al onderdeel van het visserijbedrijf. Dit jaar werd er ook een belang genomen in Garnalenpelcentrum (GPC) Kant in Lauwersoog.

‘Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV zijn een goede aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van onze bedrijven’, schrijft het bedrijf op haar website. ‘Haasnoot Vis is innovatief in het ontwikkelen van nieuwe (haring)producten en heeft een sterke positie in de verkoop van haring en vis aan consumenten in Nederland, België en Duitsland.’

Naast de synergie tussen de bedrijven, verwacht Cornelis Vrolijk ook schaalvoordelen te behalen door het combineren van de commercie en productie.