Dit jaar viert GemeenteBelangen (GB) haar 50 jarig bestaan. Bijna net zo lang strijden wij tegen de snelweg door de duinen. Met succes! Al zo lang iedereen zich kan herinneren zou ‘de verlengde Westerbaan’ de Cantineweg verbinden naar het sportpark Nieuw Zuid. Er was zelfs ooit al een tankstation gebouwd die aan deze nieuwe weg zou komen.
De afgelopen tientallen jaren hielden wethouders van andere partijen de plannen voor deze duinsnelweg in stand. Dus bleef GemeenteBelangen continu strijden. Auto’s door een duingebied gaat te ver. Daarnaast wil GB al jaren meer voorzieningen én veiligheid voor fietsers en voetgangers. Daar past deze autoweg niet in. Nu er eindelijk een GB wethouder aan de knoppen draait in dit dossier is de snelweg voor auto’s van de baan. In plaats daarvan begint binnenkort de aanleg van een duurzaam fietspad. Dit fietspad zorgt voor een directe fietsverbinding van Leiden naar de kust van Katwijk aan Zee. Naast het fietspad komt een schelpenpad voor wandelaars. Ook zullen ruiters deze duinroute straks kunnen gebruiken. Als alles mee zit zal de wethouder dit fietspad eind februari openen.

Een wethouder met groen én mobiliteit in zijn portefeuille werpt dus zijn vruchten af. Geen autoweg door de duinen, maar een mooie groene recreatie route voor fietsers, voetgangers en ruiters. GemeenteBelangen is blij met deze kroon op jarenlange strijd. Hiermee is Katwijk weer een stapje dichter bij een groene leefomgeving waar de aandacht vooral gaat naar voetgangers en fietsers en de auto ondergeschikt is.

In onze strijd hebben we niet alleen serieuze berichten gemaakt, maar ook met spot ons doel te willen bereiken.