In Katwijk is vandaag een eerste corona sneltestlocatie geopend. Op het terrein van Jonker Travel aan de Steenbakkerstraat in ’t Heen kunnen mensen zich voor 121 euro laten testen op corona. Binnen 15 minuten is er een uitslag.

De commerciële teststraat is een initiatief van Touringcarbedrijf Van Heugten Tours.

Mensen met coronaklachten kunnen online een afspraak inplannen via coronatestrandstad.nl. Dat kan vaak dezelfde dag nog, laat het bedrijf weten.

Volgens initiatiefnemer Tim van Heugten is de snelteststraat vooral voor bedrijven een uitkomst. Van Heugten: ‘Veel bedrijven zijn hier mee geholpen. Dankzij de sneltest weet een werknemer snel of hij besmet is met het coronavirus of niet’. Dat kan onnodige isolatiedagen schelen.

De teststraat is iedere dag geopend (ook in het weekend) van 08.00 tot 17.00 uur.

Gratis testen kan nog altijd bij de GGD. Volgens de GGD Hollands Midden is er op dit moment voldoende testcapaciteit in deze regio. ‘Als je ‘s ochtends via de website coronatest.nl of belt (0800-1202) voor een testafspraak, kan je veelal dezelfde dag nog terecht’, laat de GGD weten. De GGD probeert altijd een uitslag binnen 24 uur te geven, maar dat lukt niet altijd.

In Katwijk is er ook een testlocatie van de GGD. Deze bevindt zich op voormalig vliegveld Valkenburg aan de 1e Mientlaan 29.