Zes tijdelijke strandpaviljoens maken gebruik van de mogelijkheid om deze winter om strand te blijven staan. De strandtenten hebben onder andere toestemming van de gemeente Katwijk om de paviljoens te laten staan. Het niet hoeven afbreken en later weer opbouwen scheelt veel geld.

De deuren van de tijdelijke paviljoens blijven wel gesloten tijdens de winter.

KHN riep in april al alle gemeenten en Rijkswaterstaat op, om dit jaar coulant te zijn voor de ondernemers. ‘De ondernemers op het strand worden hard geraakt door de crisis die precies begon bij aanvang van het seizoen’, schreef de brancheorganisatie.

In het winterseizoen verdwijnen de tijdelijke paviljoens naar een opslagruimte. Deze strandtenten worden altijd voor 1 november afgebroken.

Willy-Zuid, KW 106, SandCbar, Paal 14, Beach, Het Wantveld en watersportvereniging Airtime hebben al aan de gemeente laten weten dat zij dit jaar op strand willen blijven staan. Willy Noord, Key West en Watersport Skuytevaert maken geen gebruik van de eenmalige mogelijkheid.

De overwintering geldt alleen voor de hoofdgebouwen, de losse elementen (zoals strandhuisjes en containers) moeten worden verwijderd.

Watersportverenigingen surfschool Katwijk en KBS zijn andere constructies, deze bestaan uit containers. Rijkswaterstaat staat dit niet toe en deze zijn dus uitgesloten van overwinteren.