De sloeproeier die dinsdagavond bij de aanvaring op de Oude Rijn in Valkenburg gereanimeerd is, is vandaag overleden. Dat maakt zijn roeivereniging Ferox vanavond bekend.

Dinsdagavond botste het Katwijkse sloeproeiteam Bacchus op een vrachtschip. Alle roeiers raakten te water. Bijna alle teamleden kwamen zelf op de kant, maar één van hen moest uit het water gehaald worden. Hij is daarna gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Sloeproeiers gewond na aanvaring met vrachtschip, 1 persoon gereanimeerd

‘Hij werd in 2019 lid van de vereniging en was een enthousiast en zeer betrokken verenigingslid’, schrijft de roeivereniging. ‘Ook afgelopen dinsdag zat hij, zoals altijd, op stuurboord drie. Wie had kunnen bedenken dat een fijne dinsdagavondtraining in zo’n drama zou eindigen. Helaas heeft hij het vreselijke ongeluk niet overleefd. Hij is 63 jaar geworden. Het bestuur van Roeivereniging Ferox wenst de familie, zijn vrienden en zijn teamleden enorm veel sterkte toe. We gaan hem vreselijk missen.’