Het is een droom die uitkomt voor de mannen van Pyro Freaks Katwijk. De vuurwerkfanaten openen in december een eigen vuurwerkshop in Katwijk in voormalig Tuincentrum Moerkerk.

Leon Scheepmaker kijkt samen met zijn broer Mark al verlekkert door de ramen van het tuincentrum naar binnen. ‘Kijk hoeveel stellingen we kwijt kunnen. En natuurlijk ook allemaal coronaproof.’

De Pyro Freaks wilden altijd al een eigen vuurwerkshop in Katwijk openen. Het liefst in het centrum van Katwijk aan Zee, maar dat was helaas niet mogelijk. Tuincentrum Moerkerk aan de Wassenaarseweg is onlangs gestopt en houdt alleen nog één kerst- en kerstbomenverkoop. Het was de uitgelezen kans voor de Pyro Freaks.

De mannen zijn bekend van de grote vuurwerkshows in het dorp. Vorig jaar werd er op de Rijnmond een show weggegeven voor duizenden mensen.

Ook nu zijn er weer plannen voor een vuurwerkshow, maar hoe die wordt ingevuld, is nog onduidelijk vanwege het coronavirus.

In de nieuwe winkel en op de website van de Pyro Freaks kunnen mensen hetzelfde verwachten als in de spectaculaire shows. Leon: ‘We weten heel goed wat we verkopen’.

Vuurwerkliefhebbers kunnen online al vuurwerk bestellen via katwijk.vuurwerkbunker.nl. De officiële verkoop in de winkel start op dinsdag 29 december. De Pyro Freaks willen voor die datum al een paar keer open, om alvast wat vuurwerk(dummies) te laten zien.