Gewoon twee Katwijkers met een passie, die trots zijn op hun dorp. Zo omschrijven Teun Krijgsman en Marcel Jolie hun nieuwe project. Het tweetal heeft samen met Stefan van Rijn een skyline van Katwijk ontworpen, die vanaf nu in de winkel ligt.

Op een tafel naast het raam van PromoPrintService aan de Burgersdijkstraat pronkt de skyline van Katwijk. De markante gebouwen in deze gemeente hebben moeten strijden voor een plekje in de skyline. ‘We wilden figuren die karakteristiek en herkenbaar zijn’, vertelt Jolie. ‘We hadden zo’n 30 opties in gedachten.’

De twee Katwijkers benutten de rustige periode op werk door de coronacrisis, door aan het idee te beginnen wat al een tijdje in hun hoofd spookt. Er volgen een aantal brainstormsessies en ze gaan met fotocamera op stap om gebouwen in beeld te brengen.

Er vallen wat opties af. Te klein, niet opvallend genoeg of het spreekt geen mensen aan. De mannen willen zoveel mogelijk details verwerken in de skyline. De wieken van molen ‘De Geregtigheid’, de raampjes van de Roskam en de contouren van de KW45. Details zijn belangrijk. Van Rijn: ‘Alles moet tot zijn recht komen’. Zelfs over de volgorde wordt nagedacht.

Met een laser hebben de figuren vorm gekregen en staan ze nu op een houten standaard te wachten op een eigenaar. De skyline is een souvenir voor de toerist, maar ook voor de Katwijker. ‘Wij zijn ook gewoon trots op ons dorp.’

De skyline is in meerdere maten te verkrijgen van 45 centimeter breed tot wel 240 centimeter, bij PromoPrintService.

Online bestellen is hier mogelijk.