De gemeente start eind deze maand met de aanleg van het nieuwe fietspad langs de duinen. Fietsers kunnen vanaf eind februari gebruik maken van het fietspad vanaf de Westerbaan naar Laan van Nieuw Zuid.

Het fietspad is onderdeel van de rechtsstreekse fietsverbinding van Leiden naar de kust van Katwijk.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Het is belangrijk om Katwijk ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. In dit toekomstbeeld hebben de fiets en het openbaar vervoer een centrale rol. Want hoe meer mensen niet de auto, maar de fiets of de bus pakken, hoe leefbaarder onze gemeente wordt. Zowel mensen die voor hun werk van en naar Katwijk reizen, als dagjesmensen die bijvoorbeeld het strand willen bezoeken, kunnen vanaf begin volgend jaar goed gebruik gaan maken van deze fietsverbinding’.

Eind oktober starten de werkzaamheden bij de Cantineweg en Westerbaan. Begin november wordt het gebied bij de Laan van Nieuw Zuid aangepast. Dit betreft onder andere het aanpassen van de inritten naar het parkeerterrein van Quick Boys, het verplaatsen van de milieucontainers, het afsluiten van de parallelweg ter hoogte van de Duindoornlaan en het aanleggen van een plateau voor de toegang tot Quick Boys. De wijk blijft wel bereikbaar.

Als laatste wordt in december begonnen met de werkzaamheden voor het aanleggen van het fietspad langs het duingebied. Het gebied tussen de werkgrens en het hek van Staatsbosbeheer zal voor wandelaars (al dan niet met honden) en ruiters toegankelijk blijven.