Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) organiseert dit jaar geen evenement tijdens Oud en Nieuw. Ieder jaar kunnen jongeren tijdens de jaarwisseling terecht bij Scum en op het parkeerterrein de Noordduinen, maar de organisatie ziet vanwege corona geen mogelijkheid om dat dit jaar te organiseren. ‘Het feit dat er dit jaar geen oud en nieuw festival zal zijn in Katwijk vinden wij enorm jammer. Het voelt voor ons vreemd en onwennig’, laat de organisatie weten.

Het Oud en Nieuw evenement werd in het leven geroepen om rellen, vandalisme en geluidsoverlast in Katwijk tijdens de jaarwisseling te voorkomen. Het evenement werd al snel een traditie en een thuishaven voor jongeren tijdens Oud en Nieuw.

Het coronavirus maakt het dit jaar voor de organisatie onmogelijk om een feest te organiseren.

‘We hebben als organisator verschillende opties besproken hoe we Kattukwaed Festival toch wél door zouden kunnen laten gaan, of hoe we het in een alternatief formaat kunnen presenteren’, schrijft SKA op haar Facebookpagina. ‘Maar waar we op uitkwamen, is dat je op ons festival tot 6 uur ’s ochtends vrij moet kunnen rondlopen, dansen, vrienden moet kunnen ontmoeten en uitbundig feest moet kunnen vieren, in een voor iedereen veilige omgeving. Omdat we jullie die ervaring onder de huidige omstandigheden niet kunnen bieden, zien wij dit jaar helaas geen mogelijkheid om Kattukwaed Festival te realiseren.’