DeBloemist.nl uit Rijnsburg heeft de Duurzaamheidsprijs gewonnen. De Duurzaamheidsprijs een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk met als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen.

deBloemist.nl verkoopt bloemen via internet aan zowel bedrijven als aan particulieren. Bij het boeket kunnen mensen ook een cadeau bestellen, zoals een pluche beer of een fles wijn.

Volgens de jury presenteerde deBloemist.nl uit Rijnsburg zich in de voorronde al als een onderneming, die breed over duurzaamheid nadenkt en er bewust met bezig is. ‘Met zonnepanelen, warmtepomp, natuurlijke verlichting en een bewust verpakkings- en afvalbeleid’, laat de jury weten. ‘En na de voorronde nam hij nog meer stappen: nóg meer inkoop van bloemen met het hoogste MPS-certificaat, nóg meer lokale samenwerking en een samenwerkingsproject met kwekerij De Groene Cirkel. En allemaal als vast onderdeel van zijn bedrijfsvoering.’ Het gaf de doorslag in de keuze van de jury.

Het Rijnsburgse bedrijf nam het afgelopen donderdag in de finale op tegen Chocolaterie Pierre uit Hillegom en To Maat uit Teylingen.

Eerder wonnen de Katwijkse bedrijven de Kievit (2018) en BB Dienstverlening (2016). Vorig jaar ging Van der Hulst bouwbedrijf uit Lisse er met de prijs vandoor.