Het CDA en de ChristenUnie zijn er klaar mee. Het college kan het niet maken om nog langer te wachten met het aanpakken van de levensgevaarlijke verkeerssituatie in de Rijnsburgse Brouwerstraat. CDA raadsleden Dick Oudwater en Jonathan de Mooij klommen samen met Ben van der Plas (ChristenUnie) in de pen en schreven een stevige brief.

Gênant
Hierin wordt tot in detail duidelijk gemaakt hoe het aan daadkracht ontbreekt op dit dossier. Oudwater: “Dit begint gênant te worden. Onze eerste vragen aan het college dateren alweer van 7 november 2018(!).” Sindsdien is er meerdere keren om uitstel gevraagd en zijn er raadssessies geweest maar daar is weinig concreets uitgekomen en mee gedaan. De Mooij: “Niet verwonderlijk dat de burgers het inmiddels niet meer begrijpen”. De brief, inclusief nieuwe raadsvragen en een overzicht van alle eerdere inspanningen van het CDA op dit dossier is op www.cda.nl/katwijk in zijn geheel te lezen.

Nu actie
Sinds het openstellen van de ‘nieuwe’ Brouwerstraat ondervinden mensen dagelijks hinder, vooral de grote vrachtwagens die de Brouwerstraat gebruiken leveren gevaarlijke situaties op. Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels het personeel geïnstrueerd de Brouwerstraat te mijden en te rijden via de N206. De Mooij: “Prachtig hoe bedrijven hieraan meewerken, er rijden alleen nog steeds heel veel vrachtwagens door de Brouwerstraat. Daarom is er nu actie nodig want een groot deel van deze vrachtwagens valt niet onder bestemmingsverkeer richting het centrum van Rijnsburg.”

Rigoureuze maatregelen
De raadsleden vragen nu opnieuw naar de beloofde uitwerking van de verkeersmetingen die eigenlijk na het zomerreces aangeboden had moeten worden, naar hoe het college inwoners beter gaat betrekken en informeren naar meer rigoureuze maatregelen zoals een totale herinrichting.